octubre 26, 2021     Reservar Cita
¿Notes que portes una motxilla molt carregada? Portes molt de temps arrossegant temes pendents a la teva vida? Vas acumulant estrès i ansietat per no saber com resoldre aquests problemes? Necessites alliberar-te de molts assumptes importants de la teva vida que estan trucant a la porta de tant en tant?

CAL SOLUCIONAR ELS NOSTRES PROBLEMES 

Tots portem una motxilla carregada, segur que tens assumptes molt importants que no vas resoldre en el passat i que van quedar pendents en els teus pensaments. Moltes vegades no els afrontem per por o, simplement, perquè no sabem com actuar. La veritat és que van ser o són temes rellevants de la nostra vida i prendre acció espanta perquè implica incertesa ja que a l’hora de buscar solucions ningú ens pot garantir els resultats. Cap canvi passa de la nit al dia, i els grans problemes de la nostra vida és molt probable que impliquin canvis profunds, accions contundents i requereixin temps per anar avançant i solucionant-se. De totes maneres, no es poden camuflar els problemes personals eternament, de fet el nostre camí vital implica prendre decisions permanentment, encertades o errònies, però no hi ha altra solució que buscar opcions i escollir l’alternativa que ens sembli millor per aconseguir tancar els grans assumptes pendents de la nostra vida. 

En Institut PSICO. Psicologia i Desenvolupament ens arriben pacients de tot arreu, de totes les edats, amb problemes molt diferents … però la característica comuna que els uneix i que els honra és que demanen ajuda perquè veuen que la seva vida necessita SOLUCIONS. Jo sempre dic que quan ens adonem que alguna cosa no funciona a la nostra vida i, sobretot, quan demanem ajuda professional, ja estem a la meitat del camí de recuperació perquè tenim consciència que alguna cosa no va bé i que cal actuar en conseqüència. Demanar ajuda implica que hem pres la decisió ferma d’avançar i millorar aquells aspectes que no ens permeten gaudir plenament de la vida. 

CONSELLS BÀSICS PER SOLUCIONAR ELS PROBLEMES 

-Prepara el teu dia la nit anterior. I tria concloure un tema pendent específic cada dia, per petit que sigui. 

– No estiguis preocupat tot el dia. Millor ocupa’t per posar rumb fix en la presa de decisions i solucions. 

– Busca diferents alternatives de solució de problemes. Escolta a diferents persones que et mereixin admiració i confiança, i com elles han solucionat el mateix problema que tens tu. Et permetrà veure nous enfocs de vida. 

– Obre la ment. Per solucionar els problemes s’ha, moltes vegades, de sortir debucle intern que tenim. Necessitem veure els problemes des d’altres perspectives. 

– Actua sense pressa, però sense pausa. Les presses són males companyes de viatge. Busca l’equilibri entre no actuar i actuar precipitadament. 

– Surt de la teva zona de confort. Moltes vegades t’estan esperant noves zones molt més prometedores i atractives. 

– Tria la teva vida. Lidera el teu dia a dia, no et deixis portar per la gent ni per les circumstàncies. Ets responsable de la teva vida, només tu pots i has de decidir sobre ella. 

– No procastinis. No ajornis més els problemes perquè s’acumularan a la teva ment i només aconseguiràs tenir estrès i ansietat. 

– Construeix els teus propis moments i realitats. La vida és com un puzle que cal anar buscant les peces que encaixin per poder crear una harmonia vital. 

– Disminueix la velocitat de la vida. No t’ocupis únicament de temes urgents, hi ha temes importants que fa dies o anys que t’estan esperant per ser solucionats. 

– Els nous inicis comporten nous finals. Aquest fet permet redreçar la teva vida en els moments crucials. 

– Deixa’t sorprendre pels canvis. En moltes ocasions els canvis són evolució i oportunitat. 

– Connecta l’emoció amb la raó. Aquests dos aspectes és important que vagin de la mà, són totalment necessaris i complementaris. 

– Dedica tota la teva energia a solucionar una sola cosa. És la millor manera d’evitar distraccions innecessàries i que els temes s’allarguin més del compte. 

 

En conclusió, es bo que siguem persones proactives ja que la VIDA ÉS ACCIÓ. 

Anna Ortiz

Núm. Col·legiada 11.974
Psicòloga sanitària i Especialista en desenvolupament personal

Veure totes les publicacions

Afegeix un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anna Ortiz

Núm. Col·legiada 11.974
Psicòloga sanitària i Especialista en desenvolupament personal

Últims vídeos

Tens preguntes? Parlem
Atenció al client
Necessites ajuda? Xateja amb nosaltres a Whatsapp
Anna Ortiz
Psicòloga
Estic en línia