octubre 26, 2021     Reservar Cita
Abans de res… dir-te que sé perfectament el dolor tan gran que sents en aquests moments, el patiment amb el que t’aixeques cada matí, la quantitat de nits que has passat sense dormir amb un gran neguit interior.

Sembla que t’ofeguis només de pensar en ell/a, l’estimes per sobre de tot i no pots, ni per un moment, pensar en un futur sense la seva presència. De fet, està comprovat científicament que el dolor per una pèrdua és un dels fets més traumàtics pels que passa una persona durant la seva vida.

TOT COMENÇA… COM UN AMOR IDEAL

Pensaves que havies trobat l’ésser més meravellós del món, que per fi havies trobat la felicitat i una persona al costat que valia realment la pena, que podíeu compartir un futur junts. Tot era perfecte, la connexió era total, semblava increïble haver trobat una parella tan especial, estàveu totalment enamorats. Semblava un amor etern i únic. Tot va ser fantàstic: La primera cita, les primeres mirades, el primer petó, el primer regal, les primeres sortides, les primeres il·lusions compartides. La vida per fi era màgica, t’havia endinsat cap al camí del benestar i la plenitud absoluta.

Van passar els primers mesos i cada trobada t’enriquia, et diverties, et senties totalment ple/na… Vibraves a alta intensitat, eres i estaves feliç, el teu estat vital estava ple d’energia i positivitat. Gaudíeu cada minut, cada data especial, hi havia unes ganes infinites de congelar el temps i viure eternament en una època ideal. No sobrava ni faltava res, tot estava en el lloc i moment adequat. Per fi sabíem el què era estimar, per fi havíem trobat mútuament l’amor de la nostra vida. La persona era com una droga que crèiem que la necessitàvem per viure.

TOT ACABA…. COM UN AMOR NO CORRESPOST

Fins que de cop… tot canvia, res és el mateix, alguna cosa passa fora del nostre control, anem perdent a la persona poc a poc, entrem en un camí agònic de tristesa i desesperació. Nosaltres seguim estimant amb màxima intensitat però sense saber perquè tot canvia, s’allunya el nostre amor sense que hi puguem fer res. De cop ens trobem sols, desesperats, impotents i dins d’un patiment emocional enorme que mai abans havíem experimentat. Hi ha tanta tristesa i dolor dins nostre…

TIPS DAVANT DE LA TRISTESA I EL DOLOR PER UN AMOR NO CORRESPOST

-Deixa de viure en el passat. El passat ja no tornarà, recrear-te en el passat et fa mal, només t’aporta patiment.

– Deixa de tenir qualsevol mena de contacte amb la persona estimada. Hem de mantenir-nos lluny de la droga que ens fa tant de mal. És important per sanar fer un tall radical, per molt que ens costi.

– Aparta provisionalment fotos i no miris vídeos seus… fins que estiguis preparat/da de nou per fer-ho, això serà quan no et calgui recrear-te en el què va ser i encara vols.

– Accepta que ell/a no t’estima com l’estimes tu. Ningú està obligat a estimar-te. Acceptar-ho, per dur que sigui, et permetrà tornar a viure. Et permetrà reenfocar-te cap al futur.

– Pensa que la persona de la que t’has enamorat i obsessionat no és perfecta. Tu l’has idealitzat i convertit en un ésser especial. En realitat, és una persona més amb les seves virtuts i defectes.

Torna a viure. Això et permetrà trobar una persona que realment et valori i t’estimi com et mereixes.

-No t’aïllis. Encara que no tinguis ganes de sortir… sobretot relaciona’t i no deixis de tenir vida social.

-Busca nous objectius personals. Necessites algun repte o alguna nova font d’il·lusió a la teva vida.

La tristesa i el dolor són enormes, sembla que no puguis tirar endavant, que ja no val la pena aixecar-te cada dia…. t’entenc però et puc dir que tot forma part d’un procés que té un inici i un final, i que després de la tempesta ve la calma. Si vols que t’ajudi, per no fer aquest dur camí sol/a, estem a Mataró, Institut PSICO. Psicologia i Desenvolupament. La vida està per viure-la, la VIDA ÉS ACCIÓ. No t’aturis en la tristesa i el dolor, segueix caminant!

Anna Ortiz

Núm. Col·legiada 11.974
Psicòloga sanitària i Especialista en desenvolupament personal

Veure totes les publicacions

Afegeix un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anna Ortiz

Núm. Col·legiada 11.974
Psicòloga sanitària i Especialista en desenvolupament personal

Últims vídeos

Tens preguntes? Parlem
Atenció al client
Necessites ajuda? Xateja amb nosaltres a Whatsapp
Anna Ortiz
Psicòloga
Estic en línia