octubre 26, 2021     Reservar Cita
Saps quins talents tens? Et coneixes prou per potenciar-te dia a dia? Tens alguns talents ocults que vols descobrir? Aprofites al màxim els teus talents actuals? Els teus talents són les teves passions? Vols desenvolupar més els teus talents amb pràctica i entrenament? Saps que tens alguns talents que poden portar-te a ser la millor versió de tu mateix/a?

QUÈ SÓN ELS TALENTS? 

El talent és la capacitat superior que té una persona respecte a la mitjana de la societat. El talent sol estar associat a l’habilitat innata i a la creació, i alguns talents també es poden desenvolupar amb la pràctica i l’entrenament. 

Els nostres talents solen estar relacionats amb les nostres passions, una cosa que ens agrada fer, alguna cosa que se’ns dóna bé i/o alguna cosa que gaudim fent. 

De fet, la persona que té un talent innat, aquest el tindrà per a tota la vida. En canvi, la persona que ha desenvolupat un talent après, aquest ho haurà d’anar exercitant per no perdre la pràctica ni la destresa. Per altra banda, també hi ha la combinació dels dos talents, podem tenir un talent innat que anem perfeccionant amb la pràctica i l’experiència. 

QUÈ NECESSITEM PER A DESENVOLUPAR ELS NOSTRES TALENTS?

Per desenvolupar els nostres talents cal una combinació de paraules clau: 

-Compromís: el compromís amb un mateix de millorar contínuament. 

-Disciplina: ser perseverant i treballar cada dia per aconseguir els reptes proposats. 

-Proactivitat: anticipar-nos als esdeveniments utilitzant la nostra saviesa interior. 

-Determinació: estar convençut del què volem i anar a per això enèrgicament. 

-Responsabilitat: comprometre´s i fer les coses de forma correcta. 

– Tenir els objectius clars: a la vida cal marcar-nos objectius ambiciosos, però que siguin assumibles i realistes. 

– Acció: la vida és acció, necessitem avançar cada dia per aconseguir els nostres propòsits. 

-Millora contínua: és increïble cada dia ser una mica millors. 

SAPS EN QUINS ASPECTES ETS TALENTÓS/A? 

Cal que t’aturis a pensar una mica en com ets realment. Avalua en quins aspectes ets bo des de nen/a i en quins aspectes et diferències dels altres. Després analitza els teus punts forts i les teves capacitats que t’han portat a aconseguir els teus èxits a la vida. 

L’autoconeixement et permet descobrir i desenvolupar els teus talents i aprendre a gestionar les teves emocions. Es necessita maduresa i equilibri emocional per complementar aquesta anàlisi personal i aprofitar al màxim els resultats dels teus talents. És molt important aprofitar tota la capacitat d’aprenentatge que tens per focalitzar-la en allò que realment desitges a la vida. 

El talent es pot considerar un potencial en el sentit que tens les característiques i aptituds que es poden anar desenvolupant i optimitzant al màxim per ser la millor versió de tu mateix/a. No et quedis a mig camí si pots ser millor. 

Finalment, hi ha talents ocults, aquests serien els talents que no saps que tens perquè segurament ja els tens tan integrats en el teu dia a dia que no els dónes importància. En aquest cas és aconsellable que demanis ajuda al teu entorn i que els preguntis quins aspectes destacarien de tu. Et sorprendràs. 

En definitiva, et convido a que descobreixis tots els teus talents i entris en un aprenentatge continuo per aconseguir fer realitat els teus somnis, no oblidis que cal viure la vida al màxim i que LA VIDA ÉS ACCIÓ. 

Anna Ortiz

Núm. Col·legiada 11.974
Psicòloga sanitària i Especialista en desenvolupament personal

Veure totes les publicacions

1 comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anna Ortiz

Núm. Col·legiada 11.974
Psicòloga sanitària i Especialista en desenvolupament personal

Últims vídeos

Tens preguntes? Parlem
Atenció al client
Necessites ajuda? Xateja amb nosaltres a Whatsapp
Anna Ortiz
Psicòloga
Estic en línia