octubre 26, 2021     Reservar Cita
Davant la pregunta: Et coneixes prou? Moltes persones responen immediatament que si... però llavors segueixes preguntant: Qui ets? Com ets? i Quin és el teu propòsit en aquesta vida? i es fa el més absolut dels silencis.

Per la meva dilatada experiència en aquest tema us he de dir que la majoria de persones mai han fet el viatge al seu interior per observar-se, descobrir-se, comprendre’s i acceptar-se de manera incondicional en aquells aspectes que formen part de la seva essència vital. 

TENS CLAR QUE TU DIRIGEIXES LA TEVA VIDA? 

Si la vida et dirigeix ​​tens un problema, tu has de liderar la teva vida. Tu decideixes en cada moment quines accions emprendre per arribar als teus objectius vitals. Tu ets el capità de la teva vida, per tant, tu dirigeixes el teu propi vaixell, el seu rumb, la seva velocitat i el seu destí final. Les onades poden ser petites o grans, depèn del viatge, però en cap cas canviarà el port on atracar. 

Tot està dins del nostre propi univers. Ens ocupem de tot, de tot el món, de tots els problemes… però ens ocupem de nosaltres mateixos? Cada decisió que prenem té una repercussió a la nostra vida, si fóssim conscients d’això, realment dedicaríem més temps a coneix-se’ns i a viatjar fins al nostre interior per fer eleccions conscients i no fer reaccions impulsives i automàtiques. 

EL FET DE CONÈIXER-TE IMPLICA FER UN DUR I LLARG CAMÍ 

Per conèixer-te  has de començar un procés continuo, dur i lent on cada pas t‘aproxima a un autodescobriment personal amb sorpreses agradables i troballes no tan boniques. El més important és aconseguir ser conscients del que fem, ja que en aquest moment, podem canviar el que necessitem o volem canviar. Això es diu evolució. La vida és una evolució permanent, un canvi constant, una adaptació diària … només d’aquesta manera podem readaptar-nos a les circumstàncies, podem viure experiències noves i interessants i podem ser millors cada dia. 

QUÈ IMPLICA QUE ET CONEGUIS? 

El fet de que ens coneguem nosaltres mateixos implica fer una introspecció personal profunda. Una cosa és creure que som d’una manera concreta, i una altra cosa, la realitat de com som realment. Jo sempre dic que quan moltes persones et diuen el mateix sobre tu … escolta-les perquè tenen molta raó. No s’equivoca tothom de cop, a canvi, t’estan oferint una anàlisi molt valuosa de tu i dels teus comportaments i actituds. 

Per conèixer-te és molt important l’autoobservació, examinar les teves accions un cop passades per mirar quins punts, quan ho tornis a fer, ho faràs millor … es tracta de fer una autocrítica constructiva d’un mateix. La idea seria: vull, puc i sóc capaç. 

L’autoavaluació permet redescobrir-nos, prestar-nos més atenció i afinar els nostres comportaments.Tots tenim un costat fosc, una part on ens fa por entrar, sembla que la tenim tancada amb clau. Aquest lloc és el que hem d’investigar amb més detall, buscar els racons amagats i, finalment, incorporar-lo a una part activa de la nostra vida. No podem tenir racons foscos, és important posar totes les cartes sobre la taula, i a jugar! Segur que amb més cartes, tenim més opcions, més combinacions possibles i, per tant, més possibilitats d’aconseguir els objectius proposats. 

CONÈIXER-NOS IMPLICA IDENTIFICAR EMOCIONS I PENSAMENTS 

Una part fonamental de connectar amb la nostra essència és saber identificar les nostres emocions perquè ens donen molta informació de nosaltres mateixos, i els nostres pensaments, perquè, en definitiva, som el que pensem. El conèixer-nos implica que tinguem una visió realista i adaptativa de les circumstàncies, tinguem més flexibilitat i adaptabilitat al canvi. 

També aquest coneixement ens permet descobrir les nostres virtuts i els nostres defectes, les nostres capacitats, potencialitats, aptituds … i això ens fa més forts, més savis i més preparats per a viure amb plenitud. 

Finalment, coneixes el teu veritable valor? Tens clar quins aspectes pots aportar? quan  descobrim  el nostre  valor ens convertim en éssers molt poderosos, capaços de transformar-nos i transformar el nostre món i el nostre entorn. 

T’animo a que comencis aquest fascinant i divertit viatge … el resultat serà tan espectacular que voldries haver començat abans. I recorda: LA VIDA ÉS ACCIÓ. 

 

Anna Ortiz

Núm. Col·legiada 11.974
Psicòloga sanitària i Especialista en desenvolupament personal

Veure totes les publicacions

Afegeix un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anna Ortiz

Núm. Col·legiada 11.974
Psicòloga sanitària i Especialista en desenvolupament personal

Últims vídeos

Tens preguntes? Parlem
Atenció al client
Necessites ajuda? Xateja amb nosaltres a Whatsapp
Anna Ortiz
Psicòloga
Estic en línia