desembre 5, 2021     Reservar Cita
La vida pot ser molt difícil en determinats moments. Tots passem per etapes de crisi. Una crisi ens posa en moltes ocasions al límit, per això és una oportunitat per canviar, i ja que canviem... que sigui a millor, veritat?

LA CRISI HA DE SER UN PROCÉS DE MILLORA I TRANSFORMACIÓ

Per sortir d’una crisi calen diferents ingredients que combinats permeten arribar a un procés de millora i de transformació davant d’aquesta situació: la crisi exigeix ​​innovació, reinventar-se, escoltar noves formes de pensar i fer, molta valentia en la presa de decisions, actuar per aconseguir determinats objectius, avaluar els riscos per a no equivocar-nos, en definitiva, reconstruir de nou. És important recordar que hem d’estar enfocats a la solució, no al problema.

Davant d’una crisi és important escoltar-nos, escoltar al nostre entorn proper i als nostres iguals, però sobretot, escoltar a persones que pensen diferent perquè, en definitiva, hem de deixar de fer el que fèiem i construir alguna cosa nova, amb noves perspectives i noves possibilitats. Per tant, necessitem respirar aires nous, obrir-nos a noves inspiracions i observar noves maneres de viure.

A LES CRISIS MOSTREM LES NOSTRES FORTALESES I POTENCIALITATS

Les crisis formen part del camí, hem d’estar preparats per afrontar les crisis ja que sempre hi haurà situacions amb molta incertesa que ens afectaran de manera total o parcial. Les crisis ens afectaran en un o diversos nivells alhora ja que moltes vegades tot està interrelacionat: nivell personal, social, familiar, laboral, emocional, etc.

Normalment les crisis apareixen de manera inesperada a la nostra vida, moltes vegades és impossible preveure-les i, fins i tot, encara que es puguin preveure són inevitables. Ens arrenquen de la nostra zona de confort i ens situen en un escenari desconegut, fosc, amb grans dubtes de futur i on ens veiem molt vulnerables, per això, veiem molt limitada la nostra capacitat de reacció.

En una crisi, de totes maneres, hi ha un important punt a destacar, mostrem les nostres fortaleses i potencialitats que de vegades no sabíem ni que teníem. Aflora en nosaltres tota la nostra força interior per fer front de la millor manera possible al problema. El més important és la capacitat que tinguem de veure nous enfocaments i de recuperar-nos tot adaptant-nos al nou entorn i a la nova realitat. Alguns poden pensar que tot es basa en resignar-se, en sobreviure i en resistir, però s’ha d’anar molt més enllà… cal sortir-ne enfortits perquè hem aprofitat la dura situació per transformar-la en alguna cosa molt millor.

TOTA CRISI ÉS UN PARÈNTESI EN EL CAMÍ I UN ESPAI DE CREIXEMENT PERSONAL

En realitat s’estableix un parèntesi allà on necessitem, es tracta d’aturar-nos per entendre què està passant, valorar opcions i buscar noves accions per recomençar el trajecte. Hi ha una frase que m’agrada que diu el següent: “La crisi t’obliga a fer més amb menys. Alguns dels majors projectes sorgeixen de les majors dificultats “(N. Foster).

És important que aquest procés l’aprofitem com un espai de creixement personal i de revisió de vida, a part d’optimitzar tots els nostres recursos per tal d’aconseguir els canvis necessaris per arribar al nou objectiu vital. En les crisis normalment hi ha molta por ja que la incertesa està envoltant-nos permanentment i les noves eleccions i decisions no tenen un aval que garanteixi l’èxit. Normalment el canvi que fem és crucial, significatiu i fonamental per començar una nova etapa. A la societat actual cada vegada hi ha més incertesa, tot passa més ràpid, per tant, les persones estarem immerses, ens agradi o no, en diverses crisis cada vegada més freqüents.

LA CRISI ÉS UN PUNT D’INFLEXIÓ ENTRE EL PASSAT I EL FUTUR

En aquest punt d’inflexió entre el passat i el nou futur, estem nosaltres preocupats i molt atents als nous esdeveniments. Com tots sabem la VIDA ÉS ACCIÓ i necessitem actuar i projectar futur per aconseguir el salt a l’evolució desitjada. Normalment en les crisis hi ha molta creativitat, hi ha un salt qualitatiu del nostre jo, hi ha un gran esforç de reenfocar-nos i, així, treure la millor versió de nosaltres mateixos.

Tota crisi és renovació “renovar-se o morir” és el constant canvi que ens exigeix ​​el nostre món interior i exterior per aconseguir trobar, de nou, la pau, la calma i l’equilibri personal.

Anna Ortiz

Núm. Col·legiada 11.974
Psicòloga sanitària i Especialista en desenvolupament personal

Veure totes les publicacions

Afegeix un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anna Ortiz

Núm. Col·legiada 11.974
Psicòloga sanitària i Especialista en desenvolupament personal

Últims vídeos

Tens preguntes? Parlem
Atenció al client
Necessites ajuda? Xateja amb nosaltres a Whatsapp
Anna Ortiz
Psicòloga
Estic en línia