octubre 26, 2021     Reservar Cita
En una societat tan competitiva com la que vivim, a ningú li agrada fracassar, creiem que estem fets per aconseguir l'èxit. La gent que es contracta a les empreses és gent amb àmplia experiència perquè ja ha comès errors moltes vegades i en la nova empresa aporta la suma de tots els aprenentatges que ha adquirit al llarg dels seus fracassos. 

 

VOLEM FUGIR DEL FRACÀS 

En general, volem fugir del fracàs i les seves conseqüències, però en realitat el més lògic seria afrontar-lo i aprendre d’ell. Està clar que el fracàs és la por laboral per excel·lència, avui dia ser un fracassat és el pitjor, està considerat com una cosa summament negativa que la societat no tolera, i el món empresarial menys. 

El fracàs implica en el millor dels casos una gran desil·lusió personal per no aconseguir allò desitjat però, fins i tot, en el pitjor dels casos pot portar a una depressió. En tot fracàs laboral hi ha molta frustració, ens preocupa com afectarà aquest error a la nostra trajectòria professional, ens preocupa el què diran els nostres caps i el nostre equip, ens preocupa com es pot deteriorar la nostra imatge professional, ens preocupa que ens cataloguin d’incompetents i de treballadors mediocres, ens preocupa perdre la confiança laboral d’aquells que considerem líders i professionals exitosos. No obstant això, també és cert que moltes vegades aquesta por laboral per excel·lència, el fracàs, ens ho fem nosaltres mateixos perquè, en fi, la resta de companys, equip i caps, el toleren bé o no li donen tanta importància com li donem nosaltres als nostres propis errors. Tothom s’equivoca, sobretot, els que aporten noves idees i assumeixen grans reptes professionals, però la qüestió és trobar les solucions pertinents i seguir avançant cap a l’objectiu final. 

LA POR LABORAL AL FRACÀS ENS PARALITZA 

Aquesta por laboral al fracàs ens paralitza, ens impedeix començar projectes nous i innovadors pel fet que tot allò que és nou implica prova i error i, moltes persones, no estan preparades mentalment per assumir aquests errors.Aquest fet, fa que ens quedem permanentment a la nostra zona de confort, fent sempre el mateix, amb un marge de maniobra molt reduït, sense aportacions noves ni noves injeccions d’adrenalina professionals. Els grans projectes professionals impliquen grans riscos i impliquen assumir els fracassos que comporta el camí cap a l’èxit. 

HEM DE VÈNCER LA POR AL FRACÀS 

La por al fracàs laboral ens resta punts per ser millors: Quan aprenem de cada fracàs, som més savis, més intel·ligents, més eficaços, més valents i, en conclusió, més bons professionals. La perfecció no existeix, per tant, tots, vulguem o no, cometrem  errors, petits o grans, que tindran reconducció o no. Simplement el realment important és no repetir el mateix error. La propera vegada ha de ser un error diferent, un aprenentatge diferent. 

La satisfacció personal i la motivació laboral rau en el camí, en el procés, en l’esforç, en el repte… no en l’assoliment en si mateix. De fet, un bon professional sempre diu “ho faig perquè gaudeixo amb el que estic fent”. Paraules com la vocació, passió, dedicació i compromís estan incloses en els equips que funcionen. 

Hem de vèncer la por al fracàs, simplement implica assumir les derrotes, digerir els fracassos sense traumes, responsabilitzar-nos dels nostres errors i tornar a intentar-ho des d’una nova realitat. Hi ha molts elements que poden conduir al fracàs d’un projecte empresarial: pensaments negatius, falta d’entusiasme, baixa tolerància a la frustració, relacions personals i professionals no adequades, falta d’idees interessants, manca de decisió, mala gestió monetària … entre molts altres. 

Un bon suggeriment, per evitar la por laboral al fracàs, dins de la construcció d’un projecte empresarial seria dividir-lo en microobjectius per poder avaluar cada part per separat i si cal fallar, que sigui un error concret, fàcil d’arreglar i que no impliqui muntar una base errònia des del principi i fer fracassar el projecte en la seva totalitat. L’error si s’analitza aporta informació molt útil sobre la qual es pot reconstruir un possible nou èxit. En fi, tenir èxit és triomfar i aconseguir fer realitat els nostres somnis, val la pena lluitar per això. 

ET CONVIDO A QUE FRACASSIS I APRENGUIS 

Així doncs et convido al fet que fracassis moltes vegades, amb un risc controlat i amb alternatives en les possibles accions a desenvolupar, d’aquesta manera, aprendràs a ser millor professional, tindràs molts recursos empresarials i guanyaràs confiança amb tu mateix perquè sabràs que els errors són font d’aprenentatge i saviesa. Endavant! LA VIDA ÉS ACCIÓ. 

 

Anna Ortiz

Núm. Col·legiada 11.974
Psicòloga sanitària i Especialista en desenvolupament personal

Veure totes les publicacions

Afegeix un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anna Ortiz

Núm. Col·legiada 11.974
Psicòloga sanitària i Especialista en desenvolupament personal

Últims vídeos

Tens preguntes? Parlem
Atenció al client
Necessites ajuda? Xateja amb nosaltres a Whatsapp
Anna Ortiz
Psicòloga
Estic en línia