octubre 26, 2021     Reservar Cita
El tema de tenir èxit a la nostra vida està molt de moda a la nostra societat, tots admirem a qui "suposadament" té èxit, a qui té el que nosaltres voldríem tenir o que creiem que ens faria millors o més feliços. Es pensa que la persona exitosa ho té tot: bellesa, diners, prestigi, bona feina ... però què és realment tenir èxit a la teva vida?

 

La noció d’èxit és totalment subjectiva, el que seria èxit per a uns … no ho és per a altres. És cert que podem dir que èxit porta implícit les paraules satisfacció i realització. Tenir èxit implica, primer de tot, desitjar tenir èxit, ganes de sempre ser millors, ambició per assolir noves metes, actitud positiva davant del dia a dia, confiança en les nostres possibilitats i ser lluitadors i perseverants en les nostres accions. 

ANEM A DEFINIR QUE ÉS EL NOSTRE ÈXIT A LA VIDA 

Segons la nostra escala de prioritats definirem el nostre èxit d’una manera o d’una altra.Hi ha tantes persones que no tenen les prioritats de la seva vida clares, que no es plantegen què volen, realment, en aquest camí anomenat existència, que deambulen pels dies desitjant moltes coses superficials, sense ordre, sense direcció i sense objectius clars. La vida passa molt ràpid, no hi ha temps per malgastar en ximpleries perquè el més important a la nostra vida ens està esperant moment a moment. No ho podem aparcar, perquè estem apartant la nostra felicitat, l’únic motiu pel qual val la pena aixecar-se i viure. 

La paraula èxit ve del llatí i vol dir “sortida”, que el podríem definir com aconseguir el que t’has proposat i sentir-te complet i satisfet amb la teva vida. Seria aconseguir el triomf en allò que ens hàgim plantejat aconseguir. Hi ha una frase que m’agrada molt que diu “no es tracta de vèncer sempre, sinó de no donar-se per vençut mai”, en aquest punt hi ha la qüestió. 

PERILLS DE VINCULAR L’ÈXIT AMB EL RECONEIXEMENT SOCIAL 

Un altre aspecte que va lligat a l’èxit, i de vegades és perillós, és el reconeixement dels nostres èxits, un reconeixement públic, associat la majoria de les vegades a fama i riquesa. Aquest punt és delicat perquè si tu estàs satisfet amb els teus èxits i tens clars els teus objectius, ¿cal que depengui la nostra satisfacció personal d’un copet a l’esquena que ens facin altres persones? La realitat, és que als altres els importa la seva vida i els seus triomfs … i les persones que et donaran el reconeixement públic avui, la seva admiració per tu els durarà el que duri el seu interès per alguna cosa que els ofereixis, després tornaràs a ser invisible davant dels seus ulls. És dur, però és així. Els únics que s’alegraran, de veritat, dels teus èxits és el teu cercle íntim de familiars i amics propers, perquè per a ells formes part incondicional de la seva vida i t’accepten i volen amb o sense prestigi social. 

PARAULES ASSOCIADES A L’ÈXIT A LA VIDA 

En el camí de l’èxit hi ha paraules que no tenen espai com ara mediocritat i fracàs. L’èxit és una actitud davant la vida. Per assolir l’èxit cal fixar unes fites, tenir altes expectatives i ser un lluitador. D’altra banda, si vols tenir èxit a la teva vida implica avançar, millorar permanentment, canviar el que no funciona, provar estratègies noves … en definitiva, sortir de la teva zona de confort. 

Hi ha 3 paraules que ajuden a tenir èxit: la passió per algun tema, el coneixement en profunditat sobre aquest aspecte i, finalment, l’experiència que et comporta convertir els somnis en metes i les metes en realitats palpables. Per tant, voler tenir èxit a la teva vida implica un continuo creixement, molta perseverança i bona autoestima personal. En resum, ens enfoquem a l’objectiu, ens enfoquem a aconseguir-lo i ens enfoquem a l’èxit. 

Un altre aspecte molt important en el camí de l’èxit és la motivació per aconseguir els nostres somnis que sumen valor a la nostra vida, per  això cal que ens coneguem, tenir clars els nostres punts forts i els nostres punts febles, i no conformar-nos en que som així, anem a intentar adquirir nous recursos per millorar les nostres debilitats. Si la persona es coneix implica que sap en quin punt està a cada moment i, això, li permet entendre i dominar el seu entorn, el seu món i, en definitiva, la seva vida. 

CAL ACONSEGUIR L’ÈXIT INTEGRAL EN TOTES LES ÀREES DE LA TEVA VIDA 

Un punt fonamental a comentar és que per triomfar realment a la vida cal tenir un èxit integral, combinació d’èxit personal i professional. Si només partim d’intentar aconseguir un tipus d’èxit no hi ha plenitud, i si no hi ha plenitud la persona no arribarà fins on podria arribar, sigui a l’àrea que sigui. L’equilibri a la vida, la pau interior, el vincle relacional, l’amor i suport incondicional de la parella, l’alegria de veure créixer els fills… tots aquests aspectes multipliquen un resultat positiu en qualsevol de les àrees de la nostra vida. La vida és una experiència d’aprenentatge, únicament si estàs disposat a aprendre del món, d’altres persones, de provar coses noves, d’aixecar-te una altra vegada davant del fracàs, en definitiva de combinar en un còctel les diferents parts de la teva vida … llavors, l’èxit està molt proper, per no dir assegurat. Si no ho fas així, lamentablement aniràs per la vida coix, a mitges, et faltarà una part de la teva essència vital. 

NO OBLIDEM LA IMPORTÀNCIA DE LES RELACIONS SOCIALS EN EL NOSTRE ÈXIT 

El tema de les relacions socials també té gran rellevància. Envolta’t de gent que t’aporti, que sumi a la teva vida, que entengui els teus somnis i formi part del teu camí de consecució d’èxits sigui d’una manera o d’una altra. Tenir punts de suport personals és una clau imprescindible per estabilitzar-nos i centrar-nos, per superar els dies difícils i per vèncer els obstacles que tot procés comporta. La veritat és que aconseguir els somnis és possible, també és veritat que ningú ha dit que sigui fàcil. Es necessita esforç, disciplina i determinació per tenir la convicció que passi el que passi aconseguiré l’objectiu proposat. Perquè el que està clar és que de vida només n’hi ha una i val la pena viure-la sense desaprofitar moments, persones, accions o oportunitats. 

T’animo a reflexionar sobre tots aquests punts per aconseguir tenir clares les teves prioritats personals, les teves metes en la vida i, sobretot, el procés i estratègia personal i professional per aconseguir l’èxit desitjat. Endavant campions / es! LA VIDA ÉS ACCIÓ! 

 

Anna Ortiz

Núm. Col·legiada 11.974
Psicòloga sanitària i Especialista en desenvolupament personal

Veure totes les publicacions

Afegeix un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anna Ortiz

Núm. Col·legiada 11.974
Psicòloga sanitària i Especialista en desenvolupament personal

Últims vídeos

Tens preguntes? Parlem
Atenció al client
Necessites ajuda? Xateja amb nosaltres a Whatsapp
Anna Ortiz
Psicòloga
Estic en línia