octubre 26, 2021     Reservar Cita
Les vacances s'acaben, hem descansat, desconnectat de les rutines i obligacions, oblidat provisionalment a centenars de persones relacionades amb el treball per unes setmanes, aparcat problemes pendents ... però les setmanes de vacances han passat molt ràpid i, ara, no toca més remei que recuperar la nostra vida i retrobar-nos amb les nostres activitats diàries.

Molt es parla de la síndrome postvacacional o conjunt de símptomes físics i emocionals que pot patir un treballador a l’incorporar-se al seu lloc de treball. En general, sol durar-nos uns dies, encara que en alguns de nosaltres pot arribar fins a 2 o 3 setmanes. Fins i tot, en algunes persones en concret, i normalment a causa de problemes afegits, aquesta síndrome es pot complicar i ser el desencadenant de trastorns psicològics més severs, com l’ansietat o la depressió.

COMENCEM EL SETEMBRE AMB LES PILES CARREGADES

El millor del mes de setembre és que tornem amb les piles carregades. Tenim ganes de començar temes nous. Per tant, és el moment d’establir els nous propòsits que ens acompanyaran a la nova etapa que comença.

En general, els propòsits ens semblen fàcils de mantenir, però la realitat és que el tema no és senzill i que les obligacions, els impediments i la manca de voluntat fan que aquests objectius es converteixin, en moltes ocasions, en una mera declaració d’intencions.

Per exemple, què us sembla evitar parlar de final de vacances? No creieu que és molt millor parlar d’inici d’una nova etapa amb objectius interessants i importants per a nosaltres? Cal començar amb il·lusió un curs ple de noves possibilitats. Amb aquest enfocament a que sona genial!

L’OBJECTIU FINAL ÉS ACONSEGUIR 2 NOUS PROPÒSITS

El problema és que volem fer una llista massa llarga de propòsits. Què tal si en comptes de començar amb 5 objectius, escollim 2 objectius i anem realment a per ells? Hem de comprometre’ns amb nosaltres mateixos a que perdurin en el temps. Garantir-nos la consecució i l’èxit de tots ells. Hem de demostrar-nos que som capaços d’aconseguir-los, costi el que costi. Hi ha milers de propòsits: començar una dieta per perdre els quilos guanyats durant l’estiu, realitzar un curs formatiu d’un tema d’interès professional, apuntar-te a fer un esport, fer una teràpia de creixement personal, anar a fer un cafè cada setmana 2 hores amb un amic, … la llista pot ser infinita.

PASSOS PER ESCOLLIR I ACONSEGUIR ELS NOSTRES PROPÒSITS

– És important fer una anàlisi detallada i econòmica dels objectius proposats

– Un punt a destacar és que hem de definir molt bé aquests propòsits i què volem aconseguir exactament

– Cal estudiar les fases d’execució i el temps que trigarem a aconseguir-los

– Escollir uns propòsits realistes i assumibles dins del nostre dia a dia

– Deixar temps en el nostre horari habitual per a realitzar-los

– Considerar aquest espai de realitzar els propòsits com un moment personal sagrat

– Mantenir una actitud positiva i motivadora

– Cercar propòsits relacionats amb el benestar i el creixement personal i professional

– Considerar aquests propòsits com a prioritats d’aquests futurs mesos

– És imprescindible comprometre’s amb tu mateix i assegurar-te que els portaràs a terme

 

ELS NOUS PROPÒSITS EVITEN LA DESMOTIVACIÓ I MONOTONIA

De vegades podem començar coses noves o, fins i tot, reprendre propòsits no complerts o que es van quedar pel camí. Si aquest últim és el cas, ara és el moment de reprendre’ls i demostrar-nos que som capaços d’aconseguir tot allò que ens proposem. A la vida cal avançar, cal estar predisposats a millorar de manera permanent. Els nous reptes ens conviden a que el nostre dia a dia sigui diferent i no caiguem en la desmotivació i la monotonia. Cada etapa té unes necessitats diferents que cal alimentar, per no caure en l’apatia cal respirar aire de canvis, de novetats i de nous propòsits que ens portin a pujar un esglaó més cap al gaudir del present i la construcció del nostre futur.

Aquest setembre, no és un setembre més, al contrari, és el setembre del canvi en tu, d’aconseguir tot allò que et proposis. Per fi estàs preparat per començar i acabar els propòsits. LA VIDA ÉS ACCIÓ, només et falta decidir els 2 objectius i posar-te a treballar. La satisfacció que tindràs quan els hagis aconseguit no es pot explicar amb paraules. Simplement val la pena gaudir-ho  amb orgull i gran satisfacció personal. I si vols desenvolupar un pla d’acció amb un professional, Institut PSICO. Psicologia i Desenvolupament de Mataró està al teu costat per a guiar-te i recolzar-te.

Anna Ortiz

Núm. Col·legiada 11.974
Psicòloga sanitària i Especialista en desenvolupament personal

Veure totes les publicacions

Afegeix un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anna Ortiz

Núm. Col·legiada 11.974
Psicòloga sanitària i Especialista en desenvolupament personal

Últims vídeos

Tens preguntes? Parlem
Atenció al client
Necessites ajuda? Xateja amb nosaltres a Whatsapp
Anna Ortiz
Psicòloga
Estic en línia